Presentació del llibre ‘Cugula’ d’Òscar Lalana Foj

‘Cugula’ neix arran de la descoberta d’uns retalls de premsa de principis del segle XX, més concretament de l’any 1908. En aquests articles es recollia, amb tot luxe de detalls, un fet luctuós i molt tràgic que va esdevenir al poble d’Almacelles i que va tenir una forta repercussió arreu del país. A partir d’aquella notícia es novel·la aquest fet i se’l condicionar a tot un seguit de fets històrics que van tenir lloc al poble d’Almacelles, a la pròpia comarca i, per extensió, a Catalunya i a la resta d’Espanya.
               
Òscar Lalana Foj és Diplomat en Turisme per la Universitat de Girona (1993). Treballà en l’àrea de protocol de l’ajuntament de Maastricht (Països Baixos) i com a guia turístic de la ciutat de Barcelona. Des del 1994 fa tasques de premsa i relacions externes a l’Ajuntament d’Almacelles, d’on és oriünd. Conegut pel seu vessant com a cronista i historiador local, són uns quants els llibres que ha escrit sobre aquesta vila: Els carrer d’Almacelles (1996), El Terme d’Almacelles (1998), L’ensenyament públic a Almacelles 1840-1999 (1999), Els arxius dels barons d’Esponellà (2000), Història de la Festa de l’Aigua (2004), Almacelles 1910-2010. Cent anys en la vida d’un poble (2010), així com una infinitat d’articles, reportatges i col·laboracions literàries i periodístiques sobre la història d’aquesta població del Segrià, nascuda al segle XVIII sota els paràmetres de la Il·lustració, i que és tota una rara avis al nostre país per la seva pròpia fundació, urbanisme, història i etnografia.
Us esperem:
  • Dimarts 16
  • A les 18:30h
  • A la biblioteca
No et perdis aquesta novel·la: ‘Cugula’ és una novel·la històrica que recrea la vida d’una família d’arrels profundament pageses.